сряда, 30 март 2011 г.

Рецепта за Пролетна супа
Необходими продукти
пресен лук – 1 връзка
магданоз – 1 връзка
джоджен – 1 връзка
копър – 1/2 връзка
зелен чесън – 2 - 3 стръка
маргарин – 4 с. л. или олио
брашно – 3 с. л.
яйца – 1 бр.
кисело мляко – 1 ч. ч.
сол
черен пипер

Приготвяне
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината.

Слага се брашното и се запържва до златисто. Прибавя се литър и половина вода и нарязаните чесън, магданоз, копър и джоджан.
Ври около 20 минути.

Поръсва се със сол, черен пипер и се застройва с яйцето, разбито с киселото мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар