сряда, 30 март 2011 г.

Рецепта за Бобена чорба с месо по кръчмарски

Необходими продукти
свинско месо - 500 г, нарязано на едри късове
боб - 300 г зрял
моркови - 1 голям
лук - 1 глава
чесън - 3 скилидки пресован
мазнина - 2 с.л. олио
магданоз
джоджен
червен пипер - 1 ч.л.
сол
черен пипер
вода - 6 ч.ч. студена

Приготвяне
Свинското е предварително сварено и запържено леко в мазнина. Почистения и измит боб заливаме със студена вода. След завиране я изхвърляме и заливаме отново. Щом заври се прибавя още малко гореща вода от бульона на месото, мазнина и морковът, нарязан на кръгчета.

След като бобът е полуготов се добавя задушеният в олиото и малко вода лук, както и чесънът.

Чорбата подправяме със ситно нарязаните джоджен и магданоз и поръсваме с червен и черен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар