сряда, 30 март 2011 г.

Рецепта за Френска лучена супа

Необходими продукти
лук - 500 г кромид стар
вино - 100 мл бяло
чесън - 3 скилидки стар
бульон - 3 кубчета зеленчуков
кашкавал - 300 г ементал
праз - 250 г от светлата част
масло - 50 г
мащерка
сол
черен пипер - на вкус

Приготвяне
Нарежете лука на тънки кръгчета и ги запържете леко в масло на умерен огън. Добавете бъркайки ситно нарязания праз, с начукания чесън, кубчетата бульон и 1 литър вода.

Овкусете супата с мащерка, сол и черен пипер на вкус. Нека да поври на умерен огън за около 20-25 минути. Към края на варенето сипете и бялото вино. Сложете супата във фурната в подходящ съд, покрийте я отгоре с леко запържените кубчета хляб.

Добавете върху кубчетата настъргания ементал и запечете за около 10 минути на 280 градуса, докато отгоре леко се зачерви. Поднесете супата топла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар