Необходими продукти
кренвирши – 2 бр. зеле – 1 глава
картофи – 2 бр.
лук – 1 глава
домати – 4 бр. може и от консерва
магданоз
сол
олио – 1 к. ч.
червен пипер – 1 ч. л.
Приготвяне
В 1 л. вряща вода се слагат солта, олиото и нарязаните лук и зеле. Картофите се измиват, обелват се и се нарязват. След като поомекне зелето, прибавят се картофите, а след малко нарязаните домати и червеният пипер.
Оставя се да ври около 30 минути и се слагат нарязаните на малки парчета кренвирши и магданоз. Вари се още малко и се снема от огъня.
По желание може да се подкисели допълнително с кисело мляко и подправи с копър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар