сряда, 30 март 2011 г.

Рецепта за Борш с кренвирши
Необходими продукти
кренвирши – 2 бр.
зеле – 1 глава
картофи – 2 бр.
лук – 1 глава
домати – 4 бр. може и от консерва
магданоз
сол
олио – 1 к. ч.
червен пипер – 1 ч. л.


Приготвяне
В 1 л. вряща вода се слагат солта, олиото и нарязаните лук и зеле. Картофите се измиват, обелват се и се нарязват.

След като поомекне зелето, прибавят се картофите, а след малко нарязаните домати и червеният пипер.

Оставя се да ври около 30 минути и се слагат нарязаните на малки парчета кренвирши и магданоз. Вари се още малко и се снема от огъня.

По желание може да се подкисели допълнително с кисело мляко и подправи с копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар