сряда, 30 март 2011 г.


Рецепта за Телешка супа със зелев сок
Необходими продукти
телешко месо – джолан 200 гр.
сок – зелев 1 л.
кисело зеле – 100 гр.
лук – 1 глава
ориз - 30 гр.
червен пипер
чубрица
масло – 20 гр.
олио – 2 с. л.
сол


Приготвяне
Почистеният лук и зелето се нарязват на ситно. Месото се обезкостява и се нарязва на дребни парчета.

В сгорещеното олио се задушават месото, лукът и зелето. Прибавя се червен пипер и се залива със зелевия сок.

След като месото се свари се добавят оризът и чубрицата и огънят се намалява.

Към готовата супа се прибавя разтопеното краве масло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар