сряда, 30 март 2011 г.

Рецепта за Трахана

Необходими продукти
трахана - 1/2 ч.ч.
агнешка дреболия - 200 г
лук - 1 глава
чушки - 2-3 сушени пиперки
чубрица - 1 стрък
мазнина - растителна
сол
олио - 2 с.л., за запръжката
червен пипер - 1/2 с.л., за запръжката
лук - 1/2 глава, за запръжката
яйца - 2 жълтъка, за застройката
прясно мляко - 2 с.л., за застройката
лимонов сок - 1 с.л., за застройката

Приготвяне
Във вряща подсолена вода се слагат дреболиите, които са предварително почистени, сварени и нарязани на дребно. Добавя се нарязаният на дребно лук и чушките. Чубрицата се слага цяла или се рони.

Траханата се вари до готовност, а 10 минути преди да се свали от котлона се прави запръжката от мазнината, лукът и червения пипер. Към готовата трахана се добавя запръжката.

За застройката се разбиват жълтъците заедно с млякото, лимоновия сок. Темперира се преди да се излее в супата. Траханата се сервира, поръсена с червен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар