Необходими продукти
боб - 200-300 глук - 1 голяма глава
чесън - 1 глава
червени чушки - 1 брой
доматен сос - 200 мл
джоджен - 1 ч.л.
девесил - 1 ч.л.
червен пипер - 1 ч.л.
мазнина - 50 мл растителна
сол
сода - 1 ч.л. бикарбонат
Приготвяне
Бобът се накисва от вечерта в студена вода. На другия ден се слага в обикновена тенджера с 1 ч.л. сода бикарбонат да заври.След като поври 5 минути се сменя водата и се прехвърля в тенджера под налягане. Добавят се всички останали продукти - нарязаните на дребно зеленчуци, подправките и солта.
Тенджерата се затваря и се слага на степен 1 за варива. Вари се 25 минути и се снема от котлона. След 10 минути се отваря капака (след като клапанът е спаднал и налягането се е освободило).
Няма коментари:
Публикуване на коментар