сряда, 30 март 2011 г.

Рецепта за Чорба от зелен фасул
Необходими продукти
зелен фасул – 300 гр.
олио – 50 гр.
лук – 100 гр.
брашно – 25 гр.
доматено пюре – 15 гр.
моркови – 50 гр.
кисело мляко – 150 гр.
яйца – 1 бр.
керевиз – 50 гр.
сол


Приготвяне
Изчистеният фасул се измива и нарязва и се слага да ври. Към възврелия фасул се прибавя керевизът (корените). Оставя се да ври до омекване. За доливане се използва вряла вода.

Когато фасулът омекне, се прави запръжка от нарязан на дребно лук, който се слага в кипящо олио. Лукът се задушава, докато придобие стъклен вид. Прибавя се брашното и като стане златисто се прибавя доматено пюре.

Полученото се разбърква с бульон от фасула, докато се разреди. Сипва се към общата чорба. След като се свари се прави застройка и се подправя на сол и киселина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар