зеле – 1/2 глава
картофи – 5 бр.
моркови – 3 бр.
целина – 1/2 връзка
лук – 1 глава
домати – 3 бр.
сол
черен пипер
олио
Приготвяне
Измийте грижливо месото и го нарежете на малки кубчета. Картофите обелете и нарежете на едро, заедно със зелето и лука. Морковите нарежете на шайби. Целината нарежете също на едро. Обелете доматите и ги пюрирайте.
Всички продукти в сурово състояние изсипете в дълбока тенджера. Покрийте със студена вода и подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете 2 - 3 с. л. олио.
След като боршът заври, оставете да къкри на слаб огън, докато месото започне да се къса с вилица.
Няма коментари:
Публикуване на коментар