сряда, 30 март 2011 г.


Рецепта за Борш с телешкоНеобходими продукти
телешко месо – 500 гр.
зеле – 1/2 глава
картофи – 5 бр.
моркови – 3 бр.
целина – 1/2 връзка
лук – 1 глава
домати – 3 бр.
сол
черен пипер
олио


Приготвяне
Измийте грижливо месото и го нарежете на малки кубчета.

Картофите обелете и нарежете на едро, заедно със зелето и лука. Морковите нарежете на шайби. Целината нарежете също на едро. Обелете доматите и ги пюрирайте.

Всички продукти в сурово състояние изсипете в дълбока тенджера. Покрийте със студена вода и подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете 2 - 3 с. л. олио.

След като боршът заври, оставете да къкри на слаб огън, докато месото започне да се къса с вилица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар