сряда, 30 март 2011 г.

Рецепта за Пролетна супа от агнешко месо
Необходими продукти
агнешко месо - 400 гр.
пресен лук - 1 вр.
фиде - 3 с.л.
ориз - 1 к.ч.
олио - 5 с.л.
сол - на вкус
червен пипер - 1 ч.л.
черен пипер - 1/2 ч.л.
гьозъм
мента
магданоз
жълтъци - 2 бр.
кисело мляко - 200 гр.

Приготвяне
Месото, нарязано на ситно, задушаваме в собствената
му мазнина, като отпенваме.

След това към него прибавяме олиото, лукът също нарязан на ситно и задушаваме 5 минути, след това прибавяме червения пипер и разбъркваме.

Прибавяме 2-3 литра вода. Варим до сваряването на месото. Слагаме ориза и фидето, черният пипер, гьозъма, ментата. Доваряваме.

Като поизстине застройваме с предварително разбитите жълтъци и кисело мляко.

При сервиране поръсваме с наситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар