Необходими продукти
агнешко месо - 400 гр.пресен лук - 1 вр.
фиде - 3 с.л.
ориз - 1 к.ч.
олио - 5 с.л.
сол - на вкус
червен пипер - 1 ч.л.
черен пипер - 1/2 ч.л.
гьозъм
мента
магданоз
жълтъци - 2 бр.
кисело мляко - 200 гр.
Приготвяне
Месото, нарязано на ситно, задушаваме в собственатаму мазнина, като отпенваме.
След това към него прибавяме олиото, лукът също нарязан на ситно и задушаваме 5 минути, след това прибавяме червения пипер и разбъркваме.
Прибавяме 2-3 литра вода. Варим до сваряването на месото. Слагаме ориза и фидето, черният пипер, гьозъма, ментата. Доваряваме.
Като поизстине застройваме с предварително разбитите жълтъци и кисело мляко.
При сервиране поръсваме с наситно нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар